• Technik żywienia i usług gastronomicznych


              • Czego będziemy się uczyć?

              • - sporządzania i wydawania potraw i napojów
                - planowania i oceniania żywienia, oceniania jadłospisów
                - układania menu – codziennego i okolicznościowego
                - obliczania wartości odżywczej i energetycznej posiłków, prowadzenia dokumentacji rozliczeniowej i technologicznej w placówkach gastronomicznych
                - wykańczania, porcjowania i dekorowania wyrobów kulinarnych
              • Możliwości zatrudnienia

              • - restauracje, kawiarnie
                - cukiernie, piekarnie
                - stołówki szkolne
                - bufety, bary, kafeterie
                - firmy cateringowe
                - własna działalność gospodarcza: organizacja imprez, bali, wesel
                - instytucje zajmujące się nadzorowaniem zadań z zakresu zdrowia publicznego
        • Co możesz studiować?

            • Technologia żywności i żywienie człowieka
            • Żywienie człowieka i ocena żywności
            • Bezpieczeństwo żywienia
            • Gastronomia i sztuka kulinarna
            • Technologia o organizacja gastronomii
            • Gastronomia i hotelarstwo
            • Dietetyka
            • Zdrowie publiczne
            • Żywienie człowieka i dietetyka
            • Jakość i bezpieczeństwo żywności