Kto nie walczy ten nie wygrywa
"Bitwa na drobiowe smaki"- konkurs umiejętności kulinarnych
W dniach 1-2 grudnia odbyły się eliminacje województwa podlaskiego i warmińsko-mazurskiego ogólnopolskiego konkursu, którego głównym tematem było mięso z kurczaka
. Do konkursu zgłosiło się 26 zespołów. Podlaska Akademia Kulinarna w swoich progach gościła
najlepszych zespołów wśród których znaleźli się uczniowie z
#Technikum w Mońkach- Natalia Bykowska i Aleksander Gawryło z klasy 4Apt. Produktem głównym było mięso z kurczaka
. Dania sporządzone przez nasz team pozwoliły zakwalifikować się do ścisłego finału.
Natalka i Olek przygotowali aksamitne puree z dyni
z marchewką
, roladki drobiowe z serem twarogowym,
szpinakiem i mięsem z uda kurczaka, sos na bazie wywaru oraz uzupełnię jako dodatek skrobiowy kasza gryczana z kapustą
.
Uczniów do konkursu przygotowywali p. Patryk Chowaniak i Jerzy Tomkielski. Wielkie brawa!
#zawodowcy